GYIK

.

A JELENTKEZÉSRŐL

SZÜKSÉGES VALAMILYEN VÉGZETTSÉG A JELENTKEZÉSHEZ? 

Nem, semmilyen végzettség nem szükséges, minden érdeklődő jöhet az előadásokra.

KIKNEK SZÓLNAK EZEK A KURZUSOK?

Az Értsd a Kortárst! kurzusok a művészet iránt nyitott és érdeklődő emberek számára készültek, akik szeretnének átfogó képet kapni arról, hogy koronként hogyan függtek és függnek össze a kulturális, gazdasági, vallási változások a vizualitással.

PONTOSAN MIKOR VANNAK AZ ELŐADÁSOK?

Az elődások dátumait a kurzusleírásoknál találod a honlapon és itt rögtön tudsz jelentkezni is az egyes alkalmakra. Pontos dátumokat találhatsz még az Értsd a Kortárst! Facebook oldalán is, az eseményeknél.

MIÉRT ÉRDEMES JELENTKEZNEM A KURZUSOKRA?  

Az Értsd a Kortárst! képzés új és inspiráló összefüggései abban segítenek, hogy  kialakíts vagy elmélyíts egy kreatív és reflektált viszonyt a művészethez.

AKKOR IS AJÁNLOTT JELENTKEZNEM, HA MŰVÉSZETI PÁLYÁRA KÉSZÜLÖK VAGY EZEN A TERÜLETEN DOLGOZOM?

Igen, hiszen a kurzusok szemléletformáló hatása ösztönző támpont lehet a szakmabelieknek, illetve az érettségire vagy művészeti pályára készülők számára is.

MIÉRT ÉRDEMES A TELJES KURZUSRA JELENTKEZNI?

A teljes kurzusokra jelentkezés egyik előnye, hogy kedvezményesebb áron vehetsz részt az előadásokon. A másik, ennél fontosabb haszna az, hogy ha előre jelentkezel az egész kurzusra, kapsz ajándékba egy ráadás alkalmat is, amikor is személyesen találkozhatsz egy, a kurzus során megismert alkotóval. Ezen az alkalmon csak a teljes kurzusra jelentkezett hallgatók vehetnek részt!

SZÍVESEN JELENTKEZNÉK A TELJES KURZUSRA, DE MÁR MOST LÁTOM, HOGY NEM TUDOK MINDEN ELŐADÁSRA JÖNNI, VISZONT SZERETNÉK RÉSZT VENNI A BÓNUSZ ALKALMON. MI A TEENDŐM?

Ez esetben jelentkezz a teljes kurzusra és azokat az alkalmakat, amelyeken majd nem tudsz részt venni, ingyen bepótolhatod a következő induló kurzus alkalmával. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy maximum három hónapon belül meghallgathatod a kimaradt előadás(oka)t.

HOGYAN TUDOK AJÁNDÉKBA ELŐADÁST VAGY BÉRLETET VENNI?

Igen, ajándékba is vehetsz Értsd a Kortárst! alkalmakat. Bérletet, konkrét előadás jegyet vagy egy éven belül bármelyik alkalomra felhasználható jegyet a kurzus leírásoknál taláhatsz.

HA CSAK EGY KURZUS ÉRDEKEL AZ OLDALRÓL, JELENTKEZHETEK CSAK ARRA VAGY EGYMÁSRA ÉPÜLNEK A TANMENETEK? CSATLAKOZNI IS LEHET EGY KURZUSHOZ?

Bár az Értsd a Kortárst! kurzusai egymásra épülnek, a képzés mégis dinamikusan alakítható az érdeklődésedhez. Így aztán bármelyik induló kurzusra jelentkezhetsz, és tetszés szerint a teljes kurzushoz, vagy akár csak egy-egy előadáshoz is bármikor csatlakozhatsz.

HOGYAN TUDOK JELENTKEZNI?

Jelentkezni a honlapon keresztül, a kurzusok leírásánál tudsz.

.

.

A KURZUSOKRÓL

MIRŐL SZÓLNAK A KURZUSOK?

Az Értsd a Kortárst! előadásokon a klasszikus művészettörténeti korszakokkal párhuzamosan nézünk olyan mai alkotókat, akik témában, koncepcióban, motívumban vagy módszerben kapcsolódnak a múlthoz. Egy-egy kurzus alkalmával több, mint száz kortárs alkotó műveivel és gondolataival ismerkedhetsz meg.

Az első kurzusban az őskortól a XVI. század végéig, a manierizmusig jutunk el.
A második kurzusban az itáliai és nemzetközi barokktól indulva a XX. stzázadi izmusokig ismerheted meg a leghatározó alkotókat.
A harmadik kurzus alkalmával az 1960-as évektől megjelenő új művészeti irányzatok és alkotói magatartások kerülnek górcső alá.

HOGYAN ÁLL ÖSSZE A KÉPZÉS?

A képzés három egymást követő kurzusból áll, melyek egymásra épülve fedik le a művészet történetét az őskortól napjainkig. A kurzusok egyenként 10+2 alkalomból állnakmelyekben egyszerre ismerheted meg a művészettörténet klasszikus szereplőit és a mai művészeket. Mindhárom kurzuson a tizenkettedik alkalom ráadás, amikor is a hallgatók egy, az előadásokból megismert művésszel találkozhatnak személyesen. Ez az utolsó alkalom bónusz, melyen kizárólag azok a hallgatók vehetnek részt, akik egy teljes, 10+2 alkalmas kurzusra jelentkeztek.

HOGYAN KELL ELKÉPZELNI EZEKET AZ ALKALMAKAT?

Az Értsd a Kortárst! előadások alapvetően idézetekkel és videókkal gazdagított diasorok, melyekben mindig egy adott korszakot tekintünk át, kiegészítve kortárs alkotásokkal és azok kontextusával. Mivel a művészettörténet tanításban az összehasonlító elemzés egy rendhagyó megközelítés, inspirálónak tartom az interaktivitást az előadások során, hiszen így közvetlenebb módon kapcsolódhatnak az új információk a hallgatók már meglévő ismereteihez.  Ezért választottam helyszínnek a Kőlevest, mert így – akár egy pohár bor társaságában – még kötetlenebb hangulatban telhetnek az alkalmak.

HOL VANNAK AZ ELŐADÁSOK?

Az előadások helyszíne a Kőleves vendéglő különterme, az Elefántos terem. (1075, Kazinczy utca 41.)

MEDDIG TARTANAK AZ ELŐADÁSOK? VAN SZÜNET?

Az előadások két és fél órán át tartanak, egy szünettel.

HETENTE HÁNY ELŐADÁS MEGY LE EGY ADOTT KURZUSBÓL?

Hetente egy előadás van minden aktuálisan futó kurzusból.

PONTOSAN MIKOR VANNAK AZ ELŐADÁSOK?

Az elődások dátumait a kurzusleírásoknál találod a honlapon és itt rögtön tudsz jelentkezni is az egyes alkalmakra. Pontos dátumokat találhatsz még az Értsd a Kortárst! Facebook oldalán is, az eseményekné

KAPOK VALAMILYEN SEGÉDANYAGOT VAGY E-KÖNYVET AZ ELŐADÁSOK ANYAGÁBÓL?

Kiadvány nem készül az előadásokhoz, de ha érdekel a téma, kövesd az Értsd a Kortárst! közösségi média oldalait (amiket az oldal alján találhatsz), ahol sok, az előadásokból ismerős illetve az elhangzottakhoz kapcsolódó tartalommal találkozhatsz.

LEHETSÉGES AZ ELŐADÁSOKRÓL FELVÉTELT KÉSZÍTENI?

Hangfelvétel illetve videó nem készíthető, de fotókat csinálhatsz az előadásokról.

.

.

VÁSÁRLÁS ÉS GARANCIA

MENNYIBE KERÜL EGY KURZUS? 

Egy 12 alkalmas kurzus ára 35.000,- Ft.

MEHETEK EGY-EGY ELŐADÁSRA IS? EZ ESETBEN HOGYAN FIZETEK TANDÍJAT?

Természetesen jöhetsz csak néhány alkalommal, akár egyetlen előadásra is. Ilyen esetekben egy előadás ára 3.500,- Ft, amit átutalással tudsz befizetni.

MIKOR ÉS HOGYAN TUDOM BEFIZETNI AZ ELŐADÁSOK ÁRÁT? 

A tandíjat a honlapon keresztül, a kurzusleírásoknál tudod befizetni.

TETSZIK A TANFOLYAM, DE NEM SZERETNÉM A TELJES TANDÍJAT VAKON BEFIZETNI. VAN LEHETŐSÉG ARRA, HOGY VALAHOGY KIPRÓBÁLJAM A KURZUST?

Persze. Ha gondolod, gyere el bármelyik előadásra, próbáld ki milyen, és ha tetszik, jelentkezhetsz egy teljes kurzusra. Ez esetben, ennek az előadásnak az ára – természetesen – beszámításra kerül a választott kurzus tandíjába. Kérlek, ha élni szeretnél ezzel a lehetőséggel, akkor emailben jelezd!

KAPHATOK SZÁMLÁT A TANDÍJRÓL?

Természetesen. A számlát a befizetett összegről emailben kapod meg.

TUDOK AJÁNDÉKBA ELŐADÁST VAGY KURZUST VENNI?

Igen. Az ajándékjegy vásárlás lehetőségét a kurzusleírásoknál találhatod.

MI TÖRTÉNIK, HA VALAMI MIATT NEM TUDOM FOLYTATNI A TANULÁST?

Ez esetben két opció van. Egyrészt visszakérheted azon előadások árát, amelyek még nem mentek le, de már nem veszel rajtuk részt, vagy dönthetsz úgy is, hogy nem kéred vissza a tandíjat és egy következő induló kurzus alkalmával bepótolod ezeket az alkalmakat.

MI VAN AKKOR, HA MÉGSEM TETSZIK AZ ELŐADÁS VAGY NEM OLYAN, AMILYENNEK ELKÉPZELTEM ÉS NINCS KEDVEM TÖBBÉ RÉSZT VENNI RAJTA?

Ez esetben, természetesen nem kell tovább járnod, és az ezekre a fennmaradó alkalmakra befizetett tandíjad teljes értékét visszakapod.