I. kurzus szeptember 13-tól!

Még van szabad hely!
Ne maradj le!

☝️Mi ez?

Az Értsd a Kortárst! egy formabontó kurzus, ahol művészettörténetet tanulhatsz izgalmas kortárs összefüggésekkel. Az előadások során párhuzamosan ismerheted meg a művészettörténet klasszikus szereplőit és a mai művészeket. Összehasonlító elemzéssel közelítünk a művekhez, így az új információk jobban összeállnak a már meglévő ismeretekkel.

☝️Miért?

Az Értsd a Kortárst! előadások küldetése, hogy közelebb hozzák és átélhetőbbé tegyék a műalkotásokat. Hiába a sok repró, gyakran nehéz kapcsolódni a művekhez.

„Leginkább az előadások komplexitását szerettem. Jó így egészében látni a művészettörténetet.” 

Anita, 25

☝️ Kiknek?

Érdeklődőknek és szakmabelieknek egyaránt. A kurzusok a művészet iránt nyitott és érdeklődő embereknek készültek, akik szeretnének átfogó képet kapni a kultúra és a vizualitás kapcsolatáról. Az előadásokon az alkotások mögé pillantunk, hogy lássuk, hányféle üzenet összpontosulhat egy-egy műben.

„Olyan jó lett volna korábban részt venni az előadásokon. A tanfolyam óta tök más élmény külföldön járni. Ha előbb megtaláltam volna ezt a képzést, akkor rengeteg múzeumélményem máshogy alakult volna.”

Edit, 30

☝️ Hogyan épül fel a tanfolyam?

Előadások, találkozások, és a műélvezet mélyrétegei – tölts 3 hónapot a kotárs művészettel! Az első kurzusban a történelem előtti koroktól indulunk és tíz alkalom során az ókoron át a középkor végéig jutunk. Ismerd meg a legfontosabb építészeti, szobrászati és festészeti remekműveket ezekből a korszakokból!  A káprázatos művészeti tradícióval párhuzamosan több mint százötven lenyűgöző kortárs művész alkotásával találkozhatsz, melyek stilárisan, módszerükben vagy konceptuálisan kapcsolódnak az adott témához. 

A tizenegyedik előadáson egy szokatlan nézőpontból, a testábrázolás felől vizsgálva ismételjük át a korszakokat. A követő három alkalom ráadás: lépj interakcióba és keltsd életre a művészetetet, hogy a tanfolyam után is otthonosan mozogj a kortárs közegben! Az Artist Talk keretein belül egy, az előadások során megismert magyar alkotóval találkozhatsz és választ kaphatsz azokra a kérdésekre is, amelyek személy szerint téged érdekelnek a kortárs művészettel kapcsolatban. 

Az önismereti workshopon felfedezheted a művek hatásmechanizmusát: figyeld meg, hogy milyen folyamatokon keresztül jut közel hozzád egy alkotás, hogy audio guide nélkül is élvezd a művészetet! A Kiállítás+ programban sokféle nézőpontból közösen tárjuk fel egy kortárs kiállítás lehetséges jelentéseit. 

I. kurzus
I. KURZUS – Az őskortól a manierizmusig

„Olyan, mint gyerekkoromban a természetfilmek. Idejét nem tudom, hogy mikor éreztem utoljára ilyet, de tényleg mindig az a téma és korszak érdekel a leginkább,
amelyikről legutóbb hallottam előadást!”

Judit, 34

☝️ Mikor és hol?

Ha a járványhelyzet lehetővé teszi, akkor a Kőleves Étterem különtermében – akár egy pohár bor társaságában – kötetlen hangulatban telnek az előadások. Amennyiben nem lesz lehetőségünk személyesen találkozni, akkor az online térben ismerkedünk a művészet összefüggéseivel.  

Akár offline, akár online kerül megtartásra, minden előadás elérhető lesz live streamként is. Szeptember 13-tól hétfő esténként 18:00 és 20:30 között.

☝️ Ki ad elő?

Az alkalmakat Benyovszky-Szűcs Domonkos festőművész tartja.

„A kurzus erőssége számomra pont az, ami egyben a lényege is, hogy az általam kedvelt klasszikus alkotásokon keresztül érthetem meg a kortársakat.”

Gyöngyi, 43

☝️ Mennyibe kerül?

Erre a kurzusra háromféle csomagban tudsz regisztrálni:
(A tandíjat van lehetőség két részletben befizetni.)

„Azt hiszem, hogy a ráadás alkalmak  közvetlensége segített a legtöbbet, hogy mélyebben kapcsolódjak ehhez a világhoz. Azóta kb. minden kiállításon beugranak olyan szempontok, amelyekre korábban nem gondoltam volna és ezt imádom!”

Viki, 33

Ha bármilyen kérdésed merülne fel a képzéssel kapcsolatban, keress bizalommal! hello@ertsdakortarst.hu 06308534996

Értsd a Kortárst! az ATV-ben

Értsd a Kortárst! az Petőfi TV-n