Értsd a kortárst! II.- CSatlakozz bárhonnan!

☝️Mi ez?

Az Értsd a Kortárst! egy formabontó kurzus, ahol művészettörténetet tanulhatsz izgalmas kortárs összefüggésekkel. Az előadások során párhuzamosan ismerheted meg a művészettörténet klasszikus szereplőit és a mai művészeket. Összehasonlító elemzéssel közelítünk a művekhez, így az új információk jobban összeállnak a már meglévő ismeretekkel.

☝️ Miért?

Az Értsd a Kortárst! előadások küldetése, hogy közelebb hozzák és átélhetőbbé tegyék a műalkotásokat. Hiába a sok repró, gyakran nehéz kapcsolódni a művekhez.

„Leginkább az előadások komplexitását szerettem. Jó így egészében látni a művészettörténetet.” 

Anita, 25

☝️ Kiknek?

Érdeklődőknek és szakmabelieknek egyaránt. A kurzusok a művészet iránt nyitott és érdeklődő embereknek készültek, akik szeretnének átfogó képet kapni a kultúra és a vizualitás kapcsolatáról. Az előadásokon az alkotások mögé pillantunk, hogy lássuk, hányféle üzenet összpontosulhat egy-egy műben.

„Olyan jó lett volna korábban részt venni az előadásokon. A tanfolyam óta tök más élmény külföldön járni. Ha előbb megtaláltam volna ezt a képzést, akkor rengeteg múzeumélményem máshogy alakult volna.”

Edit, 30

☝️ Hogyan épül fel a tanfolyam?

Előadások, találkozások, és a műélvezet mélyrétegei – tölts 13 alkalmat a kortárs művészettel! Ebben a kurzusban az itáliai barokktól indulva a felvilágosodáson, majd a romantikán és relizmuson át a klasszikus avantgárd irányzatokig jutunk el. Az ellenreformáció évszázadaitól a huszadik századig a különböző irányzatokkal, iskolákkal és izmusokkal párhuzamosan, az ezekre a hagyományokra építő, több, mint százhetven mai alkotó művét vizsgáljuk. A tizenegyedik előadáson egy szokatlan nézőpontból, a testábrázolás felől nézve ismételjük át a kurzus anyagát. A követő két alkalom ráadás: lépj interakcióba és keltsd életre a művészetetet, hogy a tanfolyam után is magabiztosan mozogj a kortárs közegben! Találkozz egy, az előadások során megismert magyar alkotóval az Artist Talk keretein belül! Az önismereti workshopon pedig felfedezheted, hogy hányféle jelentést indikálhat egy műtárgy. Helyezkedj egy új nézőpontba, alakítsd ki vagy mélyítsd el kritikai szemléleted, hogy később is komplex jelentésrétegekre bukkanj a galériákban! 

II. KURZUS – A barokktól a pop artig

„Olyan, mint gyerekkoromban a természetfilmek. Idejét nem tudom, hogy mikor éreztem utoljára ilyet, de tényleg mindig az a téma és korszak érdekel a leginkább,
amelyikről legutóbb hallottam előadást!”

Judit, 34

☝️ Mikor és hol?

Az előadások március 16-tól, kedd esténként 18 órától kezdődnek. A járványhelyzet miatt a tanfolyam online indul, de amint lesz rá mód a Kőleves Étterem különtermében folytatódik – akár egy pohár bor társaságában.  Mivel az Artist Talk és Workshop alkalmak lényege a személyes kapcsolódás, az interakció és a közvetlen párbeszéd lehetõsége, ezért ezeket mindenképp  személyesen tartjuk meg, amint lehetõség nyílik rá.

☝️ Ki ad elő?

Az alkalmakat Benyovszky-Szűcs Domonkos festőművész tartja.

„A kurzus erőssége számomra pont az, ami egyben a lényege is, hogy az általam kedvelt klasszikus alkotásokon keresztül érthetem meg a kortársakat.”

Gyöngyi, 43

☝️ Mennyibe kerül?

Erre a kurzusra háromféle csomagban tudsz regisztrálni: 

44900,-

49900,-

75900,-

Az ALAP csomagban 11 izgalmas előadás lehet a tiéd.

1. Ősi múzsák – Az őskor művészete
2. Örök üzenetek – Ókori Egyiptom
3. Élet és Idea között – Ókori Görögország
4. A civilizáció ára – Római birodalom
5. Csodák és szimbólumok – Ókeresztény művészet és Kína
6. Rendszer és pompa – Bizánc és az iszlám
7. Régi tudás új köntösben – Romanika 
8. Szédítő magasságok – Gótika
9. Választott múlt – Itáliai reneszánsz 
10. Pontosabb a valóságnál – Északi reneszánsz és manierizmus
11. Testközelből – Az őskortól a XVI. századig
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Extra csomagban az előadásokon túl sokrétű lehetőségek várnak, melyek segítenek, hogy a tanfolyam után is magabiztosan mozogj a művészeti világban. Tágítsd a horizontod, és lépj interakcióba! 

Artist Talk: találkozz személyesen a kortárs magyar művészet egyik kiemelkedő alakjával és ismerd meg elsőkézből a művészek világát! 

Művészet és Önismeret Workshop: Lépj párbeszédbe a kortársakkal! A workshop célja, hogy a közös gondolkozás révén részben felfejthető legyen, hogy egy művész, a néző vagy maga a kultúra nagyban hogyan alkotják meg a különféle jelentéseket. Fejleszd a kreatív, kritikai nézőpontod a legkülönfélébb eszétikai és társadalmi megközelítéseken keresztül! 

Facebook zárt csoport: csatlakozz a csoport virtuális közösségéhez! Osszd meg a véleményed, kérdezz, és ne maradj le a heti inspirációkról vagy a közös kiállításlátogatásokról!

Kortárs név- és linktár: találd meg pillanatok alatt az előadásokon szereplő alkotókat! 

Prémium regisztrációval nem csak a szuper tartalmas előadásokkal és inspiráló, interkatív élményekkel gazdagodhatsz, hanem egy eredeti Értsd a Kortárst! nyomat is a tiéd! A risoprint napjaink egyik legtrendibb grafikai eljárása, melynek eredménye mindenesetben izgalmas egyedi print. A szójából készült festékeknek köszönhetően a riso nyomtatásnak nincsen károsanyag emissziója. A keretezett, direktszínnyomásos plakát neon és metál színekben pompázik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Azt hiszem, hogy az Artist Talk és a beszélgetések közvetlensége segített a legtöbbet, hogy mélyebben kapcsolódjak ehhez a világhoz. Azóta kb. minden kiállításon beugranak olyan szempontok, amelyekre korábban nem gondoltam volna és ezt imádom!”

Viki, 33