ÉK! Online – Csatlakozz bárhonnan!

☝️Mi ez?

Az Értsd a Kortárst! egy formabontó kurzus, ahol művészettörténetet tanulhatsz izgalmas kortárs összefüggésekkel. Az előadások során párhuzamosan ismerheted meg a művészettörténet klasszikus szereplőit és a mai művészeket. A járványhelyzetre való tekintettel most live stream formájában vehetsz részt az előadásokon! A bónusz alkalmakat pedig akkor tartjuk meg, amikor újra biztonságos lesz az offline találkozó.

☝️ Miért?

Az Értsd a Kortárst!  küldetése, hogy közelebb hozza és átélhetőbbé tegye a műalkotásokat. Hiába a sok repró, gyakran nehéz kapcsolódni a művekhez

„Leginkább az előadások komplexitását szerettem. Jó így egészében látni a művészettörténetet.” 

Anita, 25

☝️ Kiknek?

Érdeklődőknek és szakmabelieknek egyaránt. A kurzusok a művészet iránt nyitott és érdeklődő embereknek készültek, akik szeretnének átfogó képet kapni a kultúra és a vizualitás kapcsolatáról. Az alkotások mögé pillantunk, hogy lássuk, hányféle üzenet összpontosulhat egy-egy műben.

„Olyan jó lett volna korábban részt venni az előadásokon. A tanfolyam óta tök más élmény külföldön járni. Ha előbb megtaláltam volna ezt a képzést, akkor rengeteg múzeumélményem máshogy alakult volna.”

Edit, 30

☝️ Hogyan épül fel a tanfolyam?

Előadások, találkozások, és a műélvezet mélyrétegei – tölts 13 alkalmat a kortárs művészettel! Az első kurzusban a történelem előtti koroktól indulunk és tíz alkalom során az ókoron át a középkor végéig jutunk. Ismerd meg a legfontosabb építészeti, szobrászati és festészeti remekműveket ezekből a korszakokból!  A káprázatos művészeti tradícióval párhuzamosan több mint százharminc lenyűgöző kortárs művész alkotásával találkozhatsz, melyek stilárisan, módszerükben vagy konceptuálisan kapcsolódnak az adott témához. A tizenegyedik előadáson egy szokatlan nézőpontból, a testábrázolás felől vizsgálva ismételjük át a korszakokat. A következő két alkalom ráadás: lépj interakcióba és keltsd életre a művészetetet, hogy előadások nélkül is magabiztos lehess a kortárs közegben! Az Artist Talk keretein belül egy, az előadások során megismert magyar alkotóval találkozhatsz és választ kaphatsz azokra a kérdésekre is, amelyek személy szerint téged érdekelnek a kortárs művészettel kapcsolatban. Az önismereti workshopon pedig felfedezheted a művek hatásmechanizmusát: figyeld meg, hogy milyen folyamatokon keresztül jut közel hozzád egy alkotás, hogy audio guide nélkül is élvezd a művészetet!

I. kurzus
I. KURZUS – Az őskortól a manierizmusig

„Olyan, mint gyerekkoromban a természetfilmek. Idejét nem tudom, hogy mikor éreztem utoljára ilyet, de tényleg mindig az a téma és korszak érdekel a leginkább,
amelyikről legutóbb hallottam előadást!”

Judit, 34

☝️ Hogyan tudok csatlakozni az előadásokhoz?

Az előadásokhoz a Cisco Webex rendszert használjuk és az egyes alkalmakhoz a kezdés előtt egy órával kapsz meghívót. Az online előadásokhoz böngészőn keresztül is tudsz csatlakozni, bár a gördülékeny programhasználat miatt javaslom, hogy töltsd le az applikációt. Az esetlegesen fellépő hibák (kép vagy hang kiesése, csúszása) esetén, kérlek, hogy lépj ki és lépj be újra a felületre! Ez rendszerint azonnal megoldja az ilyen típusú problémákat.

☝️ Ki ad elő?

Az alkalmakat Benyovszky-Szűcs Domonkos festőművész tartja.

„A kurzus erőssége számomra pont az, ami egyben a lényege is, hogy az általam kedvelt klasszikus alkotásokon keresztül érthetem meg a kortársakat.”

Gyöngyi, 43

☝️ Mennyibe kerül?

Az online kurzusra háromféle csomagban tudsz regisztrálni: 

44900,-

49900,-

75900,-

Az ALAP csomagban 11 izgalmas előadás lehet a tiéd.

1. Ősi múzsák – Az őskor művészete
2. Örök üzenetek – Ókori Egyiptom
3. Élet és Idea között – Ókori Görögország
4. A civilizáció ára – Római birodalom
5. Csodák és szimbólumok – Ókeresztény művészet és Kína
6. Rendszer és pompa – Bizánc és az iszlám
7. Régi tudás új köntösben – Romanika 
8. Szédítő magasságok – Gótika
9. Választott múlt – Itáliai reneszánsz 
10. Pontosabb a valóságnál – Északi reneszánsz és manierizmus
11. Testközelből – Az őskortól a XVI. századig

 

 

 

 

 Az Extra csomagban az előadásokon túl sokrétű lehetőségek várnak, melyek segítenek, hogy a tanfolyam után is magabiztosan mozogj a művészeti világban. Tágítsd a horizontod, és lépj interakcióba! 

Artist Talk: találkozz személyesen a kortárs magyar művészet egyik kiemelkedő alakjával és ismerd meg elsőkézből a művészek világát! 

Művészet és Önismeret Workshop: nézőként mindig a saját tapasztalatainkkal érkezünk egy alkotáshoz, ezért a művek jelentésrétegei gyakran különböző fázisokban mutatkoznak meg. Hagyatkozz az assziációidra, inspirálódj a kortársaktól, és tudj meg többet magadról!

Facebook zárt csoport: csatlakozz a csoport virtuális közösségéhez! Osszd meg a véleményed, kérdezz, és ne maradj le a heti inspirációkról vagy a közös kiállításlátogatásokról!

Kortárs név- és linktár: találd meg pillanatok alatt az előadásokon szepelő alkotókat! 

Prémium regisztrációval nem csak a szuper tartalmas előadásokkal és inspiráló, interkatív élményekkel gazdagodhatsz, hanem egy eredeti Értsd a Kortárst! nyomat is a tiéd! A risoprint napjaink egyik legtrendibb grafikai eljárása, melynek eredménye mindenesetben izgalmas egyedi print. A szójából készült festékeknek köszönhetően a riso nyomtatásnak nincsen károsanyag emissziója. A keretezett, direktszínnyomásos plakát neon és metál színekben pompázik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Azt hiszem, hogy az Artist Talk és a beszélgetések közvetlensége segített a legtöbbet, hogy mélyebben kapcsolódjak ehhez a világhoz. Azóta kb. minden kiállításon beugranak olyan szempontok, amelyekre korábban nem gondoltam volna és ezt imádom!”

Viki, 33

Értsd a Kortárst! az ATV-ben

Értsd a Kortárst! az Petőfi TV-n